4 porsiyon
Malzemeler:
3 tatlı elma
1 soğan,ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
250 g. bakla,haşlanmış
8 tam ceviz
Nane,süslemek için
Sos:
150 g. yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve biber
Yapılışı:
1.Sosu hazırlayın:Yoğurdu,naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın.
2.Elmaları dörde bölüp,ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın.
3.Soğanı,baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın.Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın. Çok mu farklı? Zincirlerinizi kırmayı deneyin….Afiyet Olsun...