Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri
100 gram için | Enerji (kkal) | Protein (g) | Yağ (g) | Karbonhidrat (g) |
Av Hayvanları: | ||||
Bıldırcın | 192 | 19,6 | 12,1 | 0 |
Güvercin | 294 | 18,5 | 23,8 | 0 |
Sülün | 181 | 22,7 | 9,3 | 0 |
Tavşan | 162 | 21 | 8 | 0 |
Balıklar: | ||||
Alabalık | 168 | 18,3 | 10 | 0 |
Balık Unu | 336 | 78 | 0,3 | - |
Kalkan | 193 | 14,8 | 14,4 | 0 |
Kılıç | 164 | 26,3 | 5,6 | - |
Levrek | 93 | 19,2 | 1,2 | 0 |
Mersin | 96 | 17,7 | 2,3 | 0 |
Palamut | 168 | 24 | 7,3 | 0 |
Sardalya | 160 | 19,2 | 8,6 | 0 |
Sardalya (Konserve) | 205 | 24 | 11 | 0 |
Tuzlu Balık | 159 | 18,5 | 25,1 | 0 |
Uskumru | ||||
Deniz Ürünleri: | ||||
Havyar | 262 | 26,9 | 15 | 3,3 |
Istakoz | 91 | 16,9 | 1,9 | 0,5 |
Karides | 91 | 18,1 | 0,8 | 1,5 |
Midye | 95 | 14,4 | 2,2 | 3,3 |
Et: | ||||
Dana Eti: | ||||
Az Yağlı | 156 | 19,7 | 8 | 0 |
Orta Yağlı | 190 | 19,1 | 12 | 0 |
Yağlı | 223 | 18,5 | 16 | 0 |
Domuz Eti: | ||||
Az Yağlı | 472 | 11,2 | 47 | 0 |
Orta Yağlı | 513 | 10,2 | 52 | 0 |
Yağlı | 33,4 | 9,1 | 57 | 0 |
Koyun Eti: | ||||
Az Yağlı | 247 | 16,8 | 19,4 | 0 |
Orta Yağlı | 263 | 16,5 | 21,3 | 0 |
Yağlı | 310 | 15,4 | 27,1 | 0 |
Keçi Eti | 145 | 16 | 9 | 0 |
Sığır Eti: | ||||
Az Yağlı | 225 | 19,4 | 15,8 | 0 |
Orta Yağlı | 263 | 18,5 | 20,4 | 0 |
Yağlı | 301 | 17,4 | 25 | 0 |
Et Ürünleri: | ||||
Jambon (%11 Yağlı) | 182 | 17,6 | 10,6 | 3,1 |
Kavurma | 670 | 20 | 65,5 | 0,2 |
Pastırma (Çemenli) | 250 | 29,5 | 13,9 | - |
Pastırma (Çemensiz) | 269 | 32,7 | 14,9 | - |
Salam | 450 | 23,8 | 38,1 | 1,2 |
Sosis | 322 | 11,3 | 29,4 | 2,4 |
Sosis (EBK Tipi) | 203 | 20,3 | 13,5 | 0 |
Sucuk | 452 | 21,4 | 40,8 | - |
Sucuk (EBK Tipi) | 179 | 21 | 10,5 | 0 |
Kümes Hayvanları: | ||||
Hindi; Et ve Deri | 160 | 20,4 | 8 | 0 |
Kaz | 371 | 15,9 | 33,6 | 0 |
Ördek | 404 | 11,5 | 39,3 | 0 |
Tavuk: | ||||
Bütün (Et, Deri) | 215 | 18,6 | 15,1 | 0 |
Beyaz Et (Derisiz) | 114 | 23,2 | 1,7 | 0 |
Beyaz Et (Derili) | 186 | 20,3 | 11,1 | 0 |
Siyah Et (Derisiz) | 125 | 20,1 | 4,3 | 0 |
Siyah Et (Derili) | 237 | 16,7 | 18,3 | 0 |
Deri | 349 | 13,3 | 32,4 | 0 |
Sakatatlar: | ||||
Akciğer (Dana) | 106 | 16,8 | 3,8 | 0 |
Beyin (Bütün Çeşit.) | 125 | 10,4 | 8,6 | 0,8 |
Böbrek (Kuzu) | 105 | 16,8 | 3,3 | 0,9 |
Dalak (Sığır, Dana) | 104 | 18,1 | 3 | 0 |
Dil ((Dana) | 130 | 18,5 | 5,3 | 0,9 |
İşkembe (Sığır) | 100 | 19,1 | 2 | 0 |
Karaciğer (Dana) | 140 | 19,2 | 4,7 | 4,1 |
Karaciğer (Tavuk) | 129 | 19,7 | 3,7 | 2,9 |
Yürek (Dana) | 124 | 15 | 5,9 | 1,8 |