Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları
Besinler | Kolesterol (mg) |
ET VE ET ÜRÜNLERİ: | |
Av Hayvanları | |
Bıldırcın | - |
Güvercin | - |
Sülün | - |
Balıklar: | |
Orta Yağlı | 78 |
Yağlı | 85 |
Yağsız | 63 |
Et: | |
Dana Eti | 90 |
Domuz Eti | 79 |
Koyun Eti | 70 |
Sığır Eti | 99 |
Et Ürünleri: | |
Jambon (%11 yağlı) | 57 |
Sosis | 48 |
Kümes Hayvanları: | |
Hindi; et ve deri | 68 |
Kaz | 80 |
Ördek | 76 |
Tavuk: | |
Bütün (et ve deri) | 75 |
Beyaz et (derisiz) | 58 |
Beyaz et (derili) | 67 |
Siyah et (derisiz) | 80 |
Siyah et (derili) | 81 |
Deri | 109 |
Sakatatlar: | |
Beyin | 2000 |
Böbrek | 375 |
Karaciğer | 300 |
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR | |
Ayçiçek Çekirdeği | 0 |
Badem | 0 |
Ceviz | 0 |
Çam Fıstığı | 0 |
Fındık | 0 |
Kabak Çekirdeği | 0 |
Karpuz, Kavun Çekirdeği | 0 |
Kestane | 0 |
Soya Fasulyesi | 0 |
Susam | 0 |
Şam Fıstığı (Antep) | 0 |
Yer Fıstığı | 0 |
Tahin | 0 |
Peynirler | |
Cheddar | 105 |
Gravyer (%8 tuzlu) | 110 |
Kars Tipi | 89 |
Krem Peynir (Sade) | 110 |
Lor Peyniri | |
(Tuzsuz, Yağsız) | 7 |
%1 Yağlı | 4 |
%2 Yağlı | 8 |
Otlu Peynir | 90 |
Rekfor | 90 |
Süt | |
İnek (Yağlı) | 14 |
İnek (½ Yağlı) | 8 |
İnek (Yağsız) | 2 |
İnsan Sütü | 14 |
Keçi Sütü | 11 |
Koyun Sütü | - |
Manda Sütü | 19 |
Yoğurt | |
Yağlı | 13 |
Yarım Yağlı | 7 |
Süt Tozu | |
Yağlı | 97 |
Yağsız | 20 |
Tavuk Yumurtası | |
Beyaz | 0 |
Sarı | 1602 |
Tam | 548 |
Yumurta | |
Bıldırcın | 844 |
Hindi | eser |
Kaz | - |
Ördek | 884 |
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER | |
Bitkisel Yağları | |
Ayçiçek Yağı | 0 |
Fındık Yağı | 0 |
Haşhaş Tohumu Yağı | 0 |
Kolza Tohumu Yağı | |
(Erucic asid 0) | 0 |
Mısırözü Yağı | 0 |
Pamuk Çek. Yağı | 0 |
Palmiye Yağ | 0 |
Soya Yağı | |
(Glycine max) | 0 |
Susam Yağı | 0 |
Yerfıstığı Yağı | 0 |
Zeytinyağı | 0 |
Kahvaltılık Margarinler | |
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) | 0 |
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) | 0 |
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye | 0 |
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve | |
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) | 0 |
Yemeklik Margarinler | |
(Mutfak) | |
Ev Tipi: | |
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği | |
Yağı (H) | 0 |
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı | 0 |
Endüstiriyel Tipi: | |
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği | |
Yağı | 0 |
Hayvansal Yağlar | |
Balık Yağı | - |
İç Yağı (Koyun) | 102 |
Sade Yağ | 256 |
Tereyağ | 219 |
Soslar | |
Barbecue sosu | 0 |
Bin Ada Sosu | - |
Soya Sosu | 0 |
Mayonez | 108 |