Malzemeler:
2 adet kabak
2-3 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı lor peyniri veya rendelenmiş yağsız kaşar
1 yemek kaşığı kepekli un
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı riviera zeytinyağı
Sınırsız dereotu ve maydanoz
1 tutam tuz ve İstenilen baharatlar
Yapılışı:
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu iyice sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek karışıma iyice yedirin ve düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.Önceden 180 ℃ ye ısıtılmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak olarak tabiî ki buz gibi naneli ayranla servis edin. Afiyet olsun..