Cevizli Kabak Salatası

Malzemeler:
5-6 adet kabak
1 su bardağı az yağlı yoğurt
1 yemek kaşığı kepekli un
1 yemek kaşığı fındık yağı
5 tam ceviz
1 tutam tuz
2-3 diş sarımsak
Sınırsız dereotu

Hazırlanışı:
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu iyice sıkın. 1 yemek kaşığı fındık yağında iyice öldürdükten sonra 1 yemek kaşığı kepekli unu da yavaş yavaş ekleyerek pişirmeye devam edin. Bu sırada kabak karışımına tuz ve cevizi de katıp son bir kez daha çevirip ocaktan alın. Ayrı bir kapta karıştırdığınız dereotu, sarımsak ve az yağlı yoğurdu da karışıma katıp ılıtın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet Olsun….

Bağdat Caddesi No:189 Konak Apt. 
Kat 3 D:6, Feneryolu Sokağı,
34724 Kadıköy/İstanbul 

ACİL DİYET HATTI
0531 868 88 52

.
www.ceylanakis.com.tr

Ceylan Akiş © 2023 Tüm Hakları Saklıdır