• banner_008.png
  • banner_024.png
  • banner_001.png
  • banner_029.png
  • banner_006.png
  • banner_012.png
  • banner_022.png
  • banner_039.png
  • banner_021.png
  • banner_038.png
  • banner_035.png
  • banner_017.png
  • banner_014.png
  • banner_033.png
  • banner_004.png
  • banner_015.png
  • banner_019.png
  • banner_005.png
  • banner_020.png
  • banner_032.png

Sarımsak Yunan ve Mısır geleneksel tıbbi tedavilerinin modern tıbba biline en tanınmış mirasçılarından biridir. Sağlık üzerindeki olumlu etkileri beklide en fazla biline ve faydalanılan besinlerden bu küçük taneli keskin kokulu sebze.

Enfeksiyon ajanlarına karşı doğal bir antibiyotiktir: Sarımsak; nezle, soğuk algınlığı,ishal, pamukçuk ve uçuk gibi; bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarının kontrol altına alınmasında kullanılmaktadır.

Kan Kolesterol seviyelerini düşürür: Her gün tüketilen 2 diş çiğ sarımsağın total kolesterol değerlerini % 10’a kadar düşürebildiğine dair yapılmış araştırma sonuçları bulunmaktadır.

Kan akışını rahatlatır: Yapılan araştırmalar, sarımsağın kan damarlarını genişleterek, kan pıhtılarının oluşmasıyla  meydana gelebilen kalp krizi ve inme riskini azalttığını ortaya çıkarmıştır. 

Yüksek tansiyonu düşürür:  Birçok araştırma makul miktarlarda sarımsağın yüksek basıncı düşürücü etkisini ortaya çıkarmıştır.
Yüksek kan şekerini düşürür:  Kanda  besinlere bağlı olarak artan kan şekerini düşürerek Diyabet tedavisini desteklemektedir.

Anti-Kanserojendir:  Çin’de yapılan bazı epidemiyolojik araştırmalar düzenli olarak sarımsak tüketenlerde hiç tüketmeyenlere göre mide kanseri görülme riskinin % 50 daha düşük olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Uzman Diyetisyeninizin Önerisi: Günde 3 diş(yaklaşık 9g) sarımsak kalp-damar sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin görülebilmesi açısından yeterlidir. Diğer etkileri için de bu miktarın yeterli olacağı düşünülmektedir. Sarımsağın sağlık üzerindeki faydaları özellikle uçucu yağından kaynaklanmaktadır. Bu durumda sarımsağın parçalanması ve işlem görmesi bu bileşiklerin kaybına neden olabileceğinde çiğ ve parçalandıktan hemen sonra tüketilmelidir.

 

Geri Dön

 

 

 

 

 

 

 

Hesaplamalar     Besinlerin İçerikleri    Mucize Besinler