Ananas

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….

 

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….

 

Ananas

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….

 

Ananas

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….

 

Ananas

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….

 

Ananas

Neredeyse bir tatlı kadar lezzetli ananas aslında içerdiği çok güzlü bir enzim olan bromelin nedeniyle çok daha sık tüketmemiz gereken bir tropikal meyvedir. Bu enzim üzerine yapılmış yüzlerce araştırma sahip olduğu neredeyse mucizevi etkileri ortaya çıkarmıştır.

Özellikle diyetler sırasında tatlı aroması ile tam bir can kurtaran olan bu meyveyi  light dondurma veya az yağlı yoğurtla tüketmenizi öneririm.

İşte bu hem  içi hem tadı güzel meyvenin faydaları:

Vücutta inflamasyonu ve iyileşme süresini kısaltır:  Ananasın ,vücut hasarı anlamına gelen inflamasyon üzerinde etki mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte en kabul gören teori; bromelin enzimlerinin özellikle şişmede etkili olan prostoglandinleri  bloke etme özelliğine sahip olmalarıdır. Bu enzimler özellikle romatiod artirittin tedavisine ciddi yararlar sağlamakta, yaralanmalar, diyabetik ülser ve çeşitli cerrahi operasyonla  sonucu oluşan doku hasarı tedavisinde, tamirinde kullanılabilmektedirler.  Araştırmalarda kullanılan miktarlardan daha az yoğunlukta bulunmakla birlikte bromelin taze ananas ve ananas suyunda bulunmaktadır.

Enzimleri protein sindirimine yardımcı olur: Ananas enzimleri özellikle proteini parçalayarak, sindirimi kolaylaştırıcı ve rahatlatıcı etki gösterirler.

Kan pıhtılaşmasını azaltır bu sayede plakların damar çeperlerine yapışmasını önleyebilir: Özellikle oksijen taşıyan kan damarlarında kan pıhtılaşma eğiliminin artışı, kalp krizleri ve inmeler açısından kilit noktadır. Ananas enzimleri özellikle anjin geçirmiş hastalarda olduğu gibi daralmış kan damarlarında bu eğilimi azaltarak, dolaşımı düzenlemektedirler.

Not: Herhangi bir ananasta ne kadar enzim aktivitesi olduğunu ölçebilmek mümkün değildir. Bu miktar yetişme, depolanma ve tüketilme  koşullarına göre oldukça fazla değişim gösterebilmektedir. Ancak ananas enzimleri pişme ve hazır meyve sularındaki pastörizasyon işlemiyle aktifliğini kaybetmektedir. Çiğ olarak ve taze tüketiminin sağlığımıza etkileri diğer formlarına göre daha kesindir. Genelde en taze ve mümkün olduğunca büyük ananasları  tüketmeniz de diyetisyeninizin özel tavsiyesidir….