Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8

  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6

Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8
  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6

Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8

  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6

Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8

  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.

Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Nejat Kanter tarafından yazıldı.

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.
  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Nejat Kanter tarafından yazıldı.

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.

Bazı Besinlerin 100 Gramlarında Bulunan Kolesterol Miktarları

Besinler Kolesterol (mg)
ET VE ET ÜRÜNLERİ:  
Av Hayvanları  
Bıldırcın -
Güvercin -
Sülün -
   
Balıklar:  
Orta Yağlı 78
Yağlı 85
Yağsız 63
   
Et:  
Dana Eti 90
Domuz Eti 79
Koyun Eti 70
Sığır Eti 99
   
Et Ürünleri:  
Jambon (%11 yağlı) 57
Sosis 48
   
Kümes Hayvanları:  
Hindi; et ve deri 68
Kaz 80
Ördek 76
   
Tavuk:  
Bütün (et ve deri) 75
Beyaz et (derisiz) 58
Beyaz et (derili) 67
Siyah et (derisiz) 80
Siyah et (derili) 81
Deri 109
   
Sakatatlar:  
Beyin 2000
Böbrek 375
Karaciğer 300
   
KURU BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Ayçiçek Çekirdeği 0
Badem 0
Ceviz 0
Çam Fıstığı 0
Fındık 0
Kabak Çekirdeği 0
Karpuz, Kavun Çekirdeği 0
Kestane 0
Soya Fasulyesi 0
Susam 0
Şam Fıstığı (Antep) 0
Yer Fıstığı 0
Tahin 0
   
Peynirler  
Cheddar 105
Gravyer (%8 tuzlu) 110
Kars Tipi 89
Krem Peynir (Sade) 110
Lor Peyniri  
(Tuzsuz, Yağsız) 7
%1 Yağlı 4
%2 Yağlı 8
Otlu Peynir 90
Rekfor 90
   
Süt  
İnek (Yağlı) 14
İnek (½ Yağlı) 8
İnek (Yağsız) 2
İnsan Sütü 14
Keçi Sütü 11
Koyun Sütü -
Manda Sütü 19
   
Yoğurt  
Yağlı 13
Yarım Yağlı 7
   
Süt Tozu  
Yağlı 97
Yağsız 20
   
Tavuk Yumurtası  
Beyaz 0
Sarı 1602
Tam 548
   
Yumurta  
Bıldırcın 844
Hindi eser
Kaz -
Ördek 884
   
YAĞLI VE YAĞLI BESİNLER  
Bitkisel Yağları  
Ayçiçek Yağı 0
Fındık Yağı 0
Haşhaş Tohumu Yağı 0
Kolza Tohumu Yağı  
(Erucic asid 0) 0
Mısırözü Yağı 0
Pamuk Çek. Yağı 0
Palmiye Yağ 0
Soya Yağı  
(Glycine max) 0
Susam Yağı 0
Yerfıstığı Yağı 0
Zeytinyağı 0
   
Kahvaltılık Margarinler  
Soya (H) ve Pamuk Çekirdeği (H) 0
Soya (H) ve Palmiye Yağı (H) 0
Soya (H), Palmiye (H) ve Palmiye 0
Ayçiçek Yağı, Soya Yağı (H) ve  
Pamuk Çekirdeği Yağı (H) 0
   
Yemeklik Margarinler  
(Mutfak)  
Ev Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı (H) 0
Soya Yağı (H) ve Palmiye Yağı 0
   
Endüstiriyel Tipi:  
Soya Yağı (H) ve Pamuk Çekirdeği
Yağı 0
   
Hayvansal Yağlar  
Balık Yağı -
İç Yağı (Koyun) 102
Sade Yağ 256
Tereyağ 219
   
Soslar  
Barbecue sosu 0
Bin Ada Sosu -
Soya Sosu 0
Mayonez 108

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.

Sebze ve Meyvelerin 100 Gramları İçin C Vitamini İçerikleri (mg)

MEYVELER Vitamin C (mg)
Ahududu:  
Kırmızı 25
Siyah 18
Ananas 17
Armut 4
Avokado 14
Ayva 15
Böğürtlen 21
Çilek 59
Dut 17
Elma 4
Elma Suyu 1
Erik:  
Kırmızı -
Mürdüm (Taze) 4
Mürdüm (Kuru) 3
Pestil 4
Greyfrut 38
Greyfrut Suyu 38
Hurma 0
İncir:  
Taze 2
Kuru 0
Karpuz 7
Kavun 23
Kayısı:  
Taze 10
Kuru 12
Pestil 15
Kiraz 10
Limon 53
Limon Suyu 46
Mandalina 31
Mandalina Suyu 31
Muz 10
Nar 4
Portakal 50
Portakal Suyu 50
Şeftali 7
Üzüm:  
Taze 4
Kuru 1
Suyu eser
Vişne 10
Kivi 100
   
SEBZELER  
Asma Yaprağı 120
Bakla (Taze) 28
Bamya:  
Taze 31
Kurutulmuş -
Bezelye:  
İç 27
Konserve (susuz) 8
Biber:  
Taze 128
Kurutulmuş -
Kırmızı (Taze) 369
Börülce (Taze) 29
Domates:  
Kırmızı 23
Suyu (Tuzsuz) 16
Yeşil 20
Ebegümeci 35
Enginar 5
Fasulye:  
Taze 19
Konserve (susuz) 4
Kurutulmuş -
Havuç 8
Hindiba Otu 30
Hıyar (Soyulmamış) 11
Hıyar (Soyulmuş) 11
Kabak:  
Kış 9
Yaz 22
Karnabahar 78
Kereviz 8
Kıvırcık 10
Kuşkonmaz 33
Ispanak 51
Lahana:  
Beyaz 47
Bürüksel 82
Kara 94
Kırmızı 61
Madımak 70
Mantar 3
Marul 8
Maydanoz 172
Mısır (Taze) 12
Nane (Taze) 35
Pancar:  
Kırmızı 10
Yaprak 30
Patlıcan:  
Taze 5
Kurutulmuş -
Patates 20
Patates Unu 1
Pazı 34
Pırasa 17
Roka 120
Sarımsak:  
Baş 15
Toz -
Semizotu 30
Soğan:  
Kuru 10
Toz 15
Yeşil 32
Şalgam 36
Tere 87
Turp:  
Kırmızı 32
Siyah 36
Yerelması 4
Yonca 37

Nejat Kanter tarafından yazıldı.

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Av Hayvanları:        
Bıldırcın 192 19,6 12,1 0
Güvercin 294 18,5 23,8 0
Sülün 181 22,7 9,3 0
Tavşan 162 21 8 0
         
Balıklar:        
Alabalık 168 18,3 10 0
Balık Unu 336 78 0,3 -
Kalkan 193 14,8 14,4 0
Kılıç 164 26,3 5,6 -
Levrek 93 19,2 1,2 0
Mersin 96 17,7 2,3 0
Palamut 168 24 7,3 0
Sardalya 160 19,2 8,6 0
Sardalya (Konserve) 205 24 11 0
Tuzlu Balık 159 18,5 25,1 0
Uskumru        
         
Deniz Ürünleri:        
Havyar 262 26,9 15 3,3
Istakoz 91 16,9 1,9 0,5
Karides 91 18,1 0,8 1,5
Midye 95 14,4 2,2 3,3
         
Et:        
Dana Eti:        
Az Yağlı 156 19,7 8 0
Orta Yağlı 190 19,1 12 0
Yağlı 223 18,5 16 0
Domuz Eti:        
Az Yağlı 472 11,2 47 0
Orta Yağlı 513 10,2 52 0
Yağlı 33,4 9,1 57 0
Koyun Eti:        
Az Yağlı 247 16,8 19,4 0
Orta Yağlı 263 16,5 21,3 0
Yağlı 310 15,4 27,1 0
Keçi Eti 145 16 9 0
Sığır Eti:        
Az Yağlı 225 19,4 15,8 0
Orta Yağlı 263 18,5 20,4 0
Yağlı 301 17,4 25 0
Et Ürünleri:        
Jambon (%11 Yağlı) 182 17,6 10,6 3,1
Kavurma 670 20 65,5 0,2
Pastırma (Çemenli) 250 29,5 13,9 -
Pastırma (Çemensiz) 269 32,7 14,9 -
Salam 450 23,8 38,1 1,2
Sosis 322 11,3 29,4 2,4
Sosis (EBK Tipi) 203 20,3 13,5 0
Sucuk 452 21,4 40,8 -
Sucuk (EBK Tipi) 179 21 10,5 0
         
Kümes Hayvanları:        
Hindi; Et ve Deri 160 20,4 8 0
Kaz 371 15,9 33,6 0
Ördek 404 11,5 39,3 0
Tavuk:        
Bütün (Et, Deri) 215 18,6 15,1 0
Beyaz Et (Derisiz) 114 23,2 1,7 0
Beyaz Et (Derili) 186 20,3 11,1 0
Siyah Et (Derisiz) 125 20,1 4,3 0
Siyah Et (Derili) 237 16,7 18,3 0
Deri 349 13,3 32,4 0
         
Sakatatlar:        
Akciğer (Dana) 106 16,8 3,8 0
Beyin (Bütün Çeşit.) 125 10,4 8,6 0,8
Böbrek (Kuzu) 105 16,8 3,3 0,9
Dalak (Sığır, Dana) 104 18,1 3 0
Dil ((Dana) 130 18,5 5,3 0,9
İşkembe (Sığır) 100 19,1 2 0
Karaciğer (Dana) 140 19,2 4,7 4,1
Karaciğer (Tavuk) 129 19,7 3,7 2,9
Yürek (Dana) 124 15 5,9 1,8

Ceylan Akiş tarafından yazıldı.
  Miktar Kalori Yağ Alkol Potas. Sodyum
Bira 1 Şişe 146 0 13 gr 89 mg 18 mg
Bloody Mary 1 Kokteyl 115.5 0 14 gr 216 mg 10.5 mg
Cin 1 Duble 73 0 10.5 gr 0 0
Cin Tonik 1 Kokteyl 171 0 16 gr 11.5 mg 4.5 mg
Manhattan 1 Kokteyl 127.5 0 17.5 gr 15 mg 1 mg
Martini 1 Kokteyl 156 0 22.5 gr 12.5 mg 2 mg
Pina Coloda 1 Kokteyl 262.5 2.5 gr 14 gr 100 mg 11.5 mg
Şarap, beyaz 1 Kadeh 70 0 9.5 gr 82.5 mg 9.5 mg
Şarap, kırmızı 1 Kadeh 74 0 9.5 gr 115.5 mg 8 mg
Tekila 1 Kokteyl 189 0 18.5 gr 179 mg 10.5 mg
Viski 1 duble 69.5 0 10 gr 0.5 mg 0
Votka 1 duble 64 0 9.5 gr 0.5 mg 0

Nejat Kanter tarafından yazıldı.

Besinlerin 100 gr'larının Enerji - Karbonhidrat- Protein- Yağ Değerleri

 100 gram için Enerji (kkal) Protein (g) Yağ (g) Karbonhidrat (g)
Ayçiçek Çekirdeği 560 24 47,3 19,9
Badem 598 18,6 54,2 19,5
Bakla (İç) 338 25,1 1,7 58,2
Barbunya 349 22,9 1,2 63,7
Bezelye 348 24,2 1 62,7
Börülce 343 22,8 1,5 61,7
Ceviz 651 14,8 64 15,8
Çam Fıstığı 635 13 60,5 20,5
Fındık 634 12,6 62,4 16,7
Kabak Çekirdeği 610 30 50 10
Karpuz, Kavun Çekirdeği 581 25 45 19
Kestane 194 2,9 1,5 42,1
Kestane (Haşlanmış) 131 2 1,4 27,8
Kestane (Kavrulmuş) 245 3,2 2,2 53
K.Fasulye (Beyaz) 340 22,3 1,6 61,3
Mercimek 340 24,7 1,1 60,1
Nohut 360 20,5 4,8 61
Palamut Çekirdeği 268 3 2,6 57,8
Soya Fasulyesi 403 34,1 17,7 33,5
Soya Unu (Az Yağlı) 356 43,4 6,7 36,6
Soya Uunu (Yağsız) 326 47 0,9 38,1
Susam 582 18,2 53,4 17,6
Şam Fıstığı (Antep Fıstığı) 594 19,3 53,7 19
Yer Fıstığı (İç Kavrulmuş) 582 26,2 48,7 20,6